Radion är tillbaka

man som lyssnar på podcastRadio är hett igen. Poddar, P3-program, allt möjligt – vi älskar att lyssna på radio. Och på samma sätt som Walkman-spelaren förändrade sättet vi lyssnade på musik har smartphones förändrat sättet vi lyssnar på radio – radion är numer portabel. Detta ger dig flexibilitet och gör att du kan lyssna på radio var du än är i hemmet, när du tar en promenad, ja, till och med när du är ute och springer.

Skydd till telefonen

Att man nuförtiden alltid har med sig telefonen gör att man tappar den oftare än någonsin förr. Tyvärr verkar lurarna också bli allt mindre stryktåliga. Särskilt skärmarna är veka och spricker väldigt lätt, då många är av glas. Därför är det smart att skydda sin smarta telefon.

Appar för radio i mobilen

Själva radioprogrammen har aldrig varit mer lättillgängliga nu när du kan lyssna på inspelade program i efterhand och även när du är offline, om du laddar ner dem. Många program sänds inte ens på radio, utan läggs bara upp över nätet, så kallade podcasts eller ”poddar”. Du kan ladda ner många radiokanalers appar gratis, från exempelvis hiphop och R&B-kanalen The Voice och retro-kanalen Vinyl 107. Det finns också en mängd betalprogram som du kan ladda ner. Många av dessa kostar bara runt sju kronor. Vill du ha riktigt bra appar finns det flera stycken bra för runt 50 kronor och självklart finns det också värsting-appar för långt mer pengar. Du kan läsa mer om bra appar här och hitta en som passar dig.