Säkerhet hemma och på arbetsplatsen

Oavsett om vi är på arbetet eller hemma så gäller det att vi känner oss säkra om något skulle hända. Förhoppningsvis så behöver vi aldrig uppleva en brand eller något annat som ställer till det för oss i livet. Men det är en fördel att tänka på säkerheten både hemma och på sin arbetsplats.

Brandvarnare är något som man ska ha i lite olika rum både hemma och på kontoret. Brandsläckare är också bra att köpa och ställa ut i några rum. Dessa går idag att beställa på nätet och var nog med att regelbundet kontrollera datum på dessa så de inte är för gamla. Då ska dom bytas ut mot nya fungerande. Ungefär vart tionde år så behöver dessa bytas ut.

Så klart så finns det andra saker som du bör ta i beaktning både på jobbet och hemma när det kommer till säkerhet. Om du brukar ha levande ljus så sätt upp skyltar som påminner dig att släcka dessa om du går ut från kontoret eller rummet. Det finns ingen anledning att de ska stå och brinna om ingen är i rummet. En brandfilt kan vara bra att skaffa sig och hänga upp strategiskt om det skulle vara en lite eldsvåda.