Skaffa brandsläckare i studion

Att ha rätt utrustning på din arbetsplats är viktigt eftersom du spenderar stora delar av dina dagar där. Även för dig som har din arbetsplats i din studio. I en studio finns nämligen många saker som faktiskt kan fatta eld. Oavsett hur stort eller litet företag du har är det arbetsgivarens plikt att se till att arbetsplatsen är brandsäker. Läs mer på arbetsmiljöupplysningen om vad som gäller angående brandsäkerhetsarbetet för ditt företag.

Vikten av en brandsläckare

Det är väldigt viktigt att inte bara ha en brandvarnare utan dessutom ha en brandsläckare för säkerheten i din studio. Med en brandsläckare kan du förhindra att en brand sprider sig och därmed minska skador på både utrustning, byggnad och människor i din omgivning. En brandsläckare kan alltså rädda liv och bör vara en självklarhet för dig på din arbetsplats.

Hjärt- och lungräddning

Trots att du är fullt utrustad och förberedd kan en större olycka vara framme och då är det dessutom bra att själv ha kunskap om hur du kan rädda liv med hjälp av hjärt- och lungräddning. På HLR Hjälpen finns både brandsläckare, utrustning och utbildningar för hjärt- och lungräddning som du med fördel kan ha tillgängligt i din studio. Har du ett arbetslag är det dessutom viktigt att alla i ditt arbetslag har kunskaper om hjärt- och lungräddning.