Skärma av på kontoret för arbetsro

Du som jobbar på kontor vet precis hur det känns att inte få någon arbetsro när man försöker göra sitt jobb. Dina kollegor springer in och ut för att ställa frågor eller informera om något. Eller du kanske delar ditt kontor med flera kollegor, och då bryts arbetsron av andra faktorer. Exempel är om din kollega sitter och pratar i telefon, då är det svårt att koncentrera sig på sitt eget. Hur ska man skapa större arbetsro? Det bästa du kan göra är att skärma av din del av kontoret. 

Hur skärmar du av kontoret?

Till att börja med, kan du sätta upp ljudabsorberande tavlor, för att minska ekot i rummet. Andra exempel är en avdelande vägg, och även dessa finns som ljudabsorberande. Om möjligt kan du även använda hörlurar för att skärma av störande ljud runtomkring din arbetsplats.

Arbeta hemifrån

Har du ett kontor hemma? Då kan du behöva skärma av detta också. Att arbeta hemma kan skapa mycket stress. Särskilt om du har yngre barn som kanske inte har börjat skolan, eller när de har lov. Du kan alltid testa att hålla dörren till ditt kontor stängd, och sätta upp en skylt på dörren där det står ”Stör ej”.