P1 Dokumentär

Om du är ute efter att lära dig nya saker och få uppleva fantastiska händelser genom andras ögon så behöver du inte leta längre än till P1 Dokumentär. Som namnet antyder så sänds programmet i Sveriges Radios kanal P1 och det har blivit mycket populärt. Det sänds på söndagar klockan 15:03 med repriser på lördagar 23:07 och måndagar 00:02.Mikrofon

Historier från verkligheten

I P1 Dokumentär får du ta del av historier från det verkliga livet. Makalösa berättelser om verkliga livsöden förmedlas på ett väldigt utelämnande och intimt vis. Det rättframma berättandet får dig att sympatisera och känna med personerna och deras svårigheter, men även att glädjas när de mot omöjliga odds segrar. Följ med Kristin i hennes resa bort från en misshandlande pojkvän och hennes kamp och längtan till ett bättre liv. Ackompanjera Martin när han reser till Irland för att med hjälp av tre vykort följa en pappa som för många år sedan helt enkelt cyklade bort och aldrig kom tillbaka.

Mer än människoöden

Med det sagt så erbjuder programmet inte bara dramatiska livsöden fyllda med vedermöda, utan även underhållande och roliga skildringar av historiska platser och spännande rörelser. Eller vad sägs om historien kring den svenska Rebellrörelsen som i slutet av 60-talet startade en maoistisk organisation med några av världens farligaste gerillagrupper som inspiration? Eller varför inte historien kring de dykare som under 70-talet miste sina liv när de på flera hundra meters djup svetsade pipelines i Nordsjön så att Norge kunde säkra sin oljerikedom? Vi får även bekanta oss med hur genetisk forskning kan användas för att sålla bort barn med genetiska defekter redan innan de fötts, och hur svenska ungdomar i Spanien kämpar med integrering.P1 Dokumentär är ett spännande, skrämmande, informativt och intressant program. Du kommer lära dig saker om platser och människor som lever bland oss, men som vi sällan ser eller uppmärksammar.

Post navigation