Genier och Foliehattar

Är du konspiratoriskt lagt så är radioprogrammet Genier och Foliehattar verkligen något som du bör lyssna på. För den delen så kan det vara ett mycket underhållande och intressant program även för de som inte tror att utomjordingar styr oss via satelliter, att mullvadsfolket snart gör uppror, att flygplanen som flyger över himmelen å regeringens vägnar släpper ut hjärntvättande kemikalier i form av K-strimmor eller att månlandningen är en bluff.

Utomjordingar

Programmet leds av Martin Wicklin och Tove Palén som tillsammans tacklar seglivade och populära konspirationsteorier och antar den svåra utmaningen att försöka sära på sanning och påhitt. Vi får bland annat följa med ut i den amerikanska delstaten Nevadas öken för att ta en närmare titt på den mytomspunna militärbasen Area 51. De talar om kraschen i Roswell 1947 då regeringen sägs ha få tag i faktiska utomjordingar, samt rymdsonden Voyager II som sedan 70-talet färdats genom rymden med en last av bland annat texter och musik ifall den skulle stöta på liv där ute.

Hemliga sällskap

I ett annat avsnitt initieras vi i de svenska hemliga brödraskapens värld, och får bland annat reda på att Sverige är det land i Europa som har allra flest hemliga sällskap. Med hjälp av Andreas Önnerfors – historiker och specialist på just hemliga sällskap – försöker de förmedla en fördjupad bild av denna fascinerade värld.

Skeptiker och troende

En sak som talar för Genier och Foliehattars kvalitet är att man alltid låter båda sidor få sina röster hörda och tala om hur de ser på saker. Både de som tror på allehanda konspirationsteorier och de som är skeptiska får utrymme i programmet för att framföra sina argument. Genier och Foliehattar sänds på lördagar klockan 9:30, och du kan även höra programmets repris på söndagar klockan 14:30. Missa inte chansen att höra på de mest intressanta, knasiga och skrämmande konspirationsteorierna som finns.